Χειρισμός και αποθήκευση χαρτιού

Τροφοδοσία Χαρτιού:

Λάβετε υπ'όψιν σας τις παρακάτω υποδείξεις για την αποφυγή προβλημάτων σχετικά με το χαρτί, όπως την τροφοδοσία χαρτιού υπό γωνία ή εμπλοκές χαρτιού.

  • Ανοίξτε τη συσκευασία και βγάλτε έξω το χαρτί αμέσως πριν τη χρήση του. Μην αποθηκεύετε το χαρτί σε ανοιχτό πακέτο για μεγάλο διάστημα. Η συσκευασία εμποδίζει την απορρόφηση υγρασίας από το χαρτί.
  • Εάν τοποθετήσετε χαρτί ενώ στον δίσκο απομένουν λίγα μόνο φύλλα χαρτιού, μπορεί να σημειωθεί  ταυτόχρονη τροφοδοσία πολλαπλών φύλλων. Αφαιρέστε το υπόλοιπο χαρτί, τοποθετήστε το με τα νέα φύλλα χαρτιού και έπειτα ξεφυλλίστε όλη τη στοίβα πριν την τοποθετήσετε στον δίσκο.
  • Το χαρτί στον δίσκο χαρτιού ενδέχεται να αλλάξει σχήμα εάν ο κλιματισμός είναι ανενεργός για μεγάλο διάστημα, όπως κατά τη διάρκεια τη νύχτας ή τα σαββατοκύριακα. Ελέγξτε την κατάσταση του χαρτιού στον δίσκο χαρτιού πριν την χρήση του μηχανήματος. Εάν το χαρτί έχει κυρτώσει ή έχει αποκτήσει κυματοειδή μορφή, επανατοποθετήστε το σωστά ή αφαιρέστε το χαρτί το οποίο έχει αλλάξει σχήμα.
  • Διατηρήστε την θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου στον οποίο έχει τοποθετηθεί το μηχάνημα όσο το δυνατόν πιο σταθερές.

Πως να ξεφυλλίσετε μία στοίβα χαρτιού:

Τα φύλλα χαρτιού που κολλούν μεταξύ τους ενδέχεται να προκαλέσουν ταυτόχρονη τροφοδοσία πολλαπλών φύλλων οι εμπλοκές χαρτιού. Ξεφυλλίστε την στοίβα χαρτιού πριν τη τοποθετήσετε στον δίσκο χαρτιού.

Κρατήστε τη στοίβα χαρτιού και με τα δύο χέρια, ανακατέψτε τα φύλλα του χαρτιού. Διαφορετικά, τοποθετήστε την στοίβα του χαρτιού σε μία επίπεδη επιφάνεια, τοποθετήστε το ένα σας χέρι στην πλευρά του χαρτιού και ανακατέψτε την άλλη πλευρά με το άλλο σας χέρι.

Πως να κρατάτε το χαρτί:

Όταν κρατάτε μία μεγάλη ποσότητα χαρτιού, χωρίστε το σε στοίβες των 200 φύλλων η κάθε μία. Η στοίβα χαρτιού μπορεί να γίνει ανομοιόμορφη ή κάποια μέρη να προεξέχουν εάν επιλέξετε μεγάλη ποσότητα χαρτιού μονομιάς. Το χαρτί που προεξέχει μπορεί να διπλωθεί όταν τοποθετηθεί στον δίσκο χαρτιού και μπορεί να προκαλέσει εμπλοκές χαρτιού.

Πως να τοποθετήσετε το χαρτί:

Για να τοποθετήσετε χαρτί στον δίσκο, στρέψτε το χαρτί κατευθείαν προς τα κάτω και τοποθετήστε το αργά στον δίσκο χαρτιού. Μην βάζετε χαρτί στον δίσκο τοποθετώντας μεγάλη ποσότητα μονομιάς και μετατοπίζοντας το κατά μήκος της πλευράς του δίσκου. Κάποια φύλλα ενδέχεται να διπλωθούν και να προκαλέσουν εμπλοκές χαρτιού.

Τροφοδοσία Χαρτιού:

Αφού τοποθετήσετε το χαρτί στον δίσκο χαρτιού, βεβαιωθείτε ότι έχει τροφοδοτηθεί σωστά. Αφαιρέστε όσο χαρτί έχει σχιστεί ή διπλωθεί. Βεβαιωθείτε ότι δεν προεξέχει χαρτί από την στοίβα. Εάν υπάρχει χαρτί το οποίο προεξέχει, αφαιρέστε το.

Αποθήκευση Χαρτιού:

Η θερμοκρασία, η υγρασία, άλλοι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες και η μέθοδος αποθήκευσης του χαρτιού επηρεάζουν κατά πολύ την κατάσταση του χαρτιού. Η περιεκτικότητα του χαρτιού σε υγρασία αλλάζει με την αλλαγή της θερμοκρασίας, προκαλώντας κυρτώσεις στο χαρτί και δίνοντας του μία κυματοειδή μορφή. Οι αλλαγές στις συνθήκες του χαρτιού ενδέχεται να προκαλέσουν εμπλοκές χαρτιού και τσαλακώματα τα οποία δημιουργούνται κατά την διάρκεια της εκτύπωσης. Δώστε προσοχή στις παρακάτω υποδείξεις κατά την αποθήκευση του χαρτιού:

  • Η θερμοκρασία της περιοχής αποθήκευσης πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στους 20 και 25°C (68 και 77°F) και η υγρασία να κυμαίνεται ανάμεσα στο 30 και 65%.
  • Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στη περιοχή αποθήκευσης και τη περιοχή δίπλα στο μηχάνημα, φυλάξτε λίγο χαρτί δίπλα στο μηχάνημα για μερικές μέρες πριν το χρησιμοποιήσετε, ώστε να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία δίπλα στο μηχάνημα.
  • Από την στιγμή που η συσκευασία χαρτιού είναι ανοιχτή, φυλάξτε το χαρτί καλά μέσα σε μία πλαστική σακούλα ή με χαρτί αδιαπέραστο από την υγρασία ώστε να αποφύγετε να απορροφήσει υγρασία από την ατμόσφαιρα.
  • Το χαρτί δεν πρέπει να εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως.
  • Εάν οι κατευθύνσεις στοιβάγματος υποδεικνύονται στο κουτί χαρτιού, φτιάξτε τις στοίβες των κουτιών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις.
  • Μην τοποθετείτε το χαρτί στο πάτωμα. Διατηρήστε το χαρτί σε μία επιφάνεια όπως η παλέτα, ένα τραπέζι ή μία βάση, σε έναν χώρο με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία.

Χρήση Ειδικών Χαρτιών:

Για χρήση ειδικών χαρτιών, μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες από το τεχνικό μας τμήμα.

Τηλέφωνο

2310-663.003

preloader