Γιατί να επιλέξω ένα ανακατασκευασμένο φωτοαντιγραφικό

Κανόνες για το ανακατασκευασμένο μηχάνημα.

Σίγουρα αντιμετωπίσατε κάποιοι αυτό το δίλημμα.
Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να δώσουμε την ακριβή έννοια του ορισμού.

Πρώτα απ' όλα όμως, θα πρέπει να ορίσουμε ότι η ανακατασκευή ενός μηχανήματος συνδέεται άμεσα με το μοντέλο, τον μετρητή σελίδων, την εξωτερική εμφάνιση και την αρτιότητα των περιφερειακών του τμημάτων, καθώς επίσης άψογη λειτουργία του, ως ένα απόλυτα καινούργιο.

1

Από πού προέρχονται τα μηχανήματα προς ανακατασκευή

Τα περισσότερα εξ' αυτών είναι από εταιρίες μακροχρόνιας μίσθωσης ευρωπαϊκών χωρών. Η μίσθωση στις χώρες αυτές, από εταιρίες μισθώσεων και όχι από τις ίδιες τις κατασκευάστριες εταιρίες είναι αρκετά διαδεδομένες. Η μίσθωση των μηχανημάτων γίνεται για διάστημα 1, 2 ή 3 ετών, έτσι τα μηχανήματα προς ανακατασκευή έχουν από την πρώτη τους εγκατάσταση χρήση έως 36 μήνες.

Η χρήση τους έως σήμερα

Η χρήση των μηχανημάτων βάσει των ψηφιακών μετρητών τους έως σήμερα, θα πρέπει να μην υπερβαίνει το 1/10 του συνόλου που ορίζει κάθε κατασκευαστής, η εξωτερική τους εμφάνιση θα πρέπει να είναι άψογη, χωρίς σπασίματα και σημάδια και οι ενδείξεις σε πληκτρολόγια και σημεία σήμανσης αναλλοίωτα.

3

Τι είναι η ανακατασκευή

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε μηχάνημα, έχει μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη. Τα μέρη αυτά συναρμολογούνται και λειτουργούν σε σύνολο, στη βάση του μηχανήματος. Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη ενός φωτοαντιγραφικού έχουν σαφή παρουσία σ΄ ένα φωτοαντιγραφικό, δουλεύουν άψογα ή όχι. Στην περίπτωση που δεν λειτουργούν δεν επισκευάζονται, απλά αντικαθίστανται.

Η πολυπλοκότητα είναι στα μηχανικά τμήματα ενός μηχανήματος, γι΄ αυτό αποσυναρμολογείται κάθε μηχάνημα εντελώς, καθαρίζεται σχολαστικά σε κάθε σημείο, γίνεται αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων κατά τη συναρμολόγηση και τέλος γίνονται οι τελικές ρυθμίσεις, στο σύνολο του συστήματος.

4

Οικονομικές διαφορές

Η οικονομική διαφορά ενός ανακατασκευασμένου και ενός μεταχειρισμένου (ή χαρακτηρισμένου ως ανακατασκευής) φωτοαντιγραφικού μηχανήματος βρίσκετε σ' αυτό το σημείο.
Ένα ανακατασκευασμένο προϊόν δεν πρέπει να υστερεί σε τίποτε από ένα καινούργιο, ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε απόδοση, γνωρίζοντας πάντα ότι μιλάμε για το προηγούμενο ή το τρέχον μοντέλο του εκάστοτε εργοστασίου, έτσι αυτό διαμορφώνει υψηλότερη τιμή σε σχέση με ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα περισσοτέρων ετών ή μεγαλύτερης χρήσης από την προβλεπόμενη.

Η τιμή ενός ανακατασκευασμένου μηχανήματος κυμαίνεται συνήθως από 35% έως 50% σε σχέση με το καινούργιο, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών συστημάτων του.

5

Εγγύηση εργασιών ανακατασκευής

Η εγγύηση και οι καλύψεις θα πρέπει να είναι σε ίδιο επίπεδο με τις εγγυήσεις ενός καινούργιου μηχανήματος. Έτσι κάθε πελάτης θα είναι σίγουρος και διπλά κερδισμένος από την επιλογή του.

6

Εγκατάσταση μηχανημάτων ανακατασκευής

Κατά την εγκατάσταση ενός προϊόντος ανακατασκευής, θα πρέπει όλα τα αναλώσιμα υλικά να είναι σφραγισμένα και στις συσκευασίες της κατασκευάστριας εταιρίας, όχι συμβατά και να εγκατασταθούν παρουσία του πελάτη.

Θα πρέπει να υπάρχουν οδηγίες χρήσης σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή και όλα τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης.

Έφ' όσον γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις και τυχόν παραμετροποιήσεις, θα πρέπει να γίνει η εκμάθηση των λειτουργιών του προϊόντος, στους χρήστες, θα πρέπει να γίνει γνωστός ο τρόπος ανάγνωσης των ψηφιακών μετρητών του μηχανήματος, όπως επίσης ο τρόπος τοποθέτησης των αναλωσίμων υλικών, αυτών που επιτρέπεται να γίνεται από τους χρήστες και τέλος η διαδικασία απεμπλοκής του χαρτιού.

Έλεγχος καλής λειτουργίας

Το τελευταίο στάδιο, πριν την τελική υπογραφή παραλαβής του μηχανήματος, θα πρέπει ο πελάτης να ελέγξει εάν το μηχάνημα εκτελεί όλες της διαθέσιμες απ' αυτό λειτουργίες, χωρίς προβλήματα, δυσλειτουργίες και θορύβους.

8

Συμβάσεις

Κάθε μηχάνημα θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας, καθώς επίσης και σύμβαση πλήρους συντήρησης.

Εδώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι συμβάσεις αυτές έχουν ισχύ στην περίπτωση που η συντήρηση και η διάθεση όλων των αναλωσίμων υλικών και ανταλλακτικών γίνετε από την εκάστοτε εταιρία διάθεσης του μηχανήματος.

Αν το σύνολο των παραπάνω καλύπτονται σε όλες τους τις παραμέτρους και το προϊόν που επιλέξατε είναι ανακατασκευασμένο σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις να είστε σίγουροι ότι η επιλογή σας είναι απόλυτα σωστή.

Συμπληρώστε τη φόρμα μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να λύσουμε όλες σας τις απορίες σχετικά με τα ανακατασκευασμένα φωτοτυπικά.

preloader